27. veljače 2011. godine

Napitak od limuna i češnjaka za pročišćavanje krvnih žila

 

Ovaj recept sam dobila od kolegice sa posla. Meni treba jer imam visok kolesterol, pa reko', napisat ću i vama. Ako ne treba vama, a daj, Bože, da ne treba, možda će trebati nekom vašem poznaniku.
U svakom slučaju, vidjet ćete i sami po sastojcima; škoditi neće nikome.
Dobro oprati 5 limuna, pa ih neoguljene izrezati što sitnije. To odmah radite iznad „bokala“ miksera u kojem  će se to i dodatno usitniti (, a ovo zato da vam se ne gubi limunov sok). Ako nemate mikser, ništa zato: sok ocijedite na plastičnom (ili kakav već imate) ocjeđivaču za limun, a koricu  izrežite. Tomu dodajte 30 češanja (očišćenih) bijelog luka (ako nemate mikser sa rezačem, usitnite luk nožem) i mikserom sve usitnite. U to dodati samo 1 litru obične vode i staviti na peć da samo jednom zakuha.
Ocijediti ako smjesa nije izmiksana, uliti u bocu i čuvati na hladnom.
Pije se jedna čašica  napitka dnevno (prije ili poslije jela, kako vam bolje odgovara). Ova terapija traje tri tjedna, a onda se jedan tjedan obavezno pauzira i onda ponovno tri tjedna terapije, jer su tako najbolji rezultati i učinci.
Ova jeftina, jednostavna, neškodljiva i ljekovita terapija se  može ponavljati  svake godine. Neugodan  miris češnjaka se ne osjeća, pa slobodno možete koristiti terapiju i ako ste stalno među ljudima.
Već nakon prva tri tjedna svakodnevnog korištenja napitka, primijetit ćete ugodan oporavak cijelog tijela. Napitak otklanja masnoće u krvi, nakupine u venama, a koristan je i kod paradentoze (bolesti desni).
                                                      & & & & & & & & & &
A eto! Ne budite tužni što sada razmjenjujemo ovakve recepte. Svako životno doba nosi svoje tegobe, A L I        I      S V O J E      R A D O S T I. Kada djeca odrastu imamo se vremena baviti sobom, svojim krvnim žilama. Sada imamo vremena praviti ovakve napitke, paziti na sebe, ugoditi si. I to je lijepo. A toga nema dok se ne zađe u starije godine. Pa, gledajte to sa te strane, napravite napitak, servirajte si ga prije ručka, kao aperitiv i , ako za ručkom niste sami, kucnite čašicama u čast pročišćenja i vaših i njegovih krvnih žila. Tako će nastati jedan mali običaj, jedan mali ritual, i svakako....zadovoljstvo što ste nešto napravili za zdravlje.

 

   Djelovanje Ladice pomažu:

Sviđa Vam se stranica?

Preporučite nas prijateljici, prijatelju, ujni, tetku...

 

Pisma u Raj

Znaš, ...

Tekstovi za čestitke

Ako želite napisati nešto posebno, za nekog iznimnog,... pročitajte ponuđene tekstove za razne prilike!

Katalog čestitki

Onima koji vam puno znače, izrazite na poseban način  svoje osjećaje,želje i čestitke. Čestitke jedinstvene po tehnici...

Suveniri

Stvorila sam „Josipa i Katicu, Slavonca i slavonsku snašicu, koji su u crkvu krenuli, za misu se odjenuli  

Pokloni

Kakvi? Da ne koštaju puno; da obraduju; da ne omalovaže, ali ni prezaduže onoga kome  nosimo 

Ručni radovi i rukotvorine

Što oči vide, ruke naprave...  

Priče iz moje kuhinje

Tajna „ oružja“ u kuhinji :
Ja sama probala ili čula od drugih pa „šaljem „dalje.

Pola života je iza nas. Dobro, možda i malo više.
Pola života je ispred nas.Dobro; možda i malo manje.
Ali, u prosjeku, negdje smo oko sredine.

Kad te teškoće pritisnu

Točno prije godinu dana obolio sam od teške i ozbiljne bolesti, tzv. Non Hodgingov limfom, od koje se još uvijek liječim.

Zdravlje iz prirode

Ljekovito bilje, biljni pripravci, zdravstveni potencijal namirnica

 Mala Ladica

Iz ruku i pera moje kćeri 

Četvrti ćošak

Postoje takozvani "muški" i "ženski" kućanski poslovi. U ovoj će se rubrici pisati o "muškim" poslovima, i ja ću, kao novi član "uredništva",  pisati o njima

Priče s naslovnice

... o ljudima i događajima iz naše, ali i vaše okoline.