Čaj od mente s kestonovim medom

Prije nekih dvije godine imao sam ozbiljne probleme sa želucem. Ljuta jela, vruća jela, žestoka pića,  za mene su bila nezamisliva stvar. I uz stroge dijete, imao sam vrlo česte bolove, osjećao nadutost i mučnine.
Dosta dugo sam to trpio, a kad je postalo nepodnošljivo otišao sam kod liječnika i utvrđeno je da sam zaražen onom poznatom želučanom bakterijom (Helicobacter  pylori) i da imam kronični gastritis. Propisana mi je terapija za eliminaciju bakterije i to je uspješno obavljeno. Za gastritis mi je liječnik rekao da ga izliječiti neću, da ću nastavno morati paziti što jedem i pijem i da u pripravi uvijek imam „Peptoran“ ili nešto slično.

 

 

I kako obično, bolestan čovjek sve oko sebe gnjavi sa svojom bolešću, tako sam i ja pričao kad god sam imao priliku, što se za mene pokazalo kao vrlo dobar potez, a kako je bilo mojoj okolini, to je već njihov problem bio.
Tako mi je jednom u tim mojim kuknjavama sestra rekla da joj je prijateljica pričala kako je za želudac izvanredno dobro i blagotvorno pijenje čaja od mente. Nekako u isto vrijeme, tast mi je rekao kako mu je prijatelj s posla pričao da je on svoj gastritis izlječio s medom od kestena.

 

 

 

Kako su oba sastojka glede sigurnosti potpuno bezopasni, ja sam ih odlučio oba koristiti i to u kombinaciji, jer ako je jedno i drugo dobro, onda bi zajednički spravljeno trebalo dati maksimum. Počeo sam tako zaslađeni čaj piti svaku večer i to tako da sam na tri dcl. čaja stavio jušnu žlicu meda. Važno je naglasiti da med, zbog gubitka svih ljekovitih svojstava, ne smije ići u vreli čaj, nego se mora sačekati da temperatura čaja padne ispod 35 C⁰, dakle čaj treba biti mlak, a ne vruć.
Pijem ovako spravljen čaj već skoro dvije godine i za svo to vrijeme,  ja hvala Bogu nemam više nikakvih problema, a što se tiče jela i pića, ne moram više onako naširoko zaobilaziti ono što prije nisam smio ni pogledat, kamoli se najesti.  

   Djelovanje Ladice pomažu:

Sviđa Vam se stranica?

Preporučite nas prijateljici, prijatelju, ujni, tetku...

 

Pisma u Raj

Znaš, ...

Tekstovi za čestitke

Ako želite napisati nešto posebno, za nekog iznimnog,... pročitajte ponuđene tekstove za razne prilike!

Katalog čestitki

Onima koji vam puno znače, izrazite na poseban način  svoje osjećaje,želje i čestitke. Čestitke jedinstvene po tehnici...

Suveniri

Stvorila sam „Josipa i Katicu, Slavonca i slavonsku snašicu, koji su u crkvu krenuli, za misu se odjenuli  

Pokloni

Kakvi? Da ne koštaju puno; da obraduju; da ne omalovaže, ali ni prezaduže onoga kome  nosimo 

Ručni radovi i rukotvorine

Što oči vide, ruke naprave...  

Priče iz moje kuhinje

Tajna „ oružja“ u kuhinji :
Ja sama probala ili čula od drugih pa „šaljem „dalje.

Pola života je iza nas. Dobro, možda i malo više.
Pola života je ispred nas.Dobro; možda i malo manje.
Ali, u prosjeku, negdje smo oko sredine.

Kad te teškoće pritisnu

Točno prije godinu dana obolio sam od teške i ozbiljne bolesti, tzv. Non Hodgingov limfom, od koje se još uvijek liječim.

Zdravlje iz prirode

Ljekovito bilje, biljni pripravci, zdravstveni potencijal namirnica

 Mala Ladica

Iz ruku i pera moje kćeri 

Četvrti ćošak

Postoje takozvani "muški" i "ženski" kućanski poslovi. U ovoj će se rubrici pisati o "muškim" poslovima, i ja ću, kao novi član "uredništva",  pisati o njima

Priče s naslovnice

... o ljudima i događajima iz naše, ali i vaše okoline.